Skolebelysning

Home / Portfolio / Skolebelysning
Skolebelysning

Skoler og undervisningslokaler.

Belysningsråd til Uddannelsessektoren
Det er ingen hemmelighed, at belysning i høj grad påvirker elevernes trivsel i skolen. Dette giver meget mening: Et armatur med en stor mængde blænding (UGR-værdi) kan forårsage en lys overbelastning, mens et flimrende armatur kan forårsage træthed, hovedpine og endda anfald. Ud over de menneskelige faktorer bør vi alle overveje energiomkostningerne for belysning i uddannelsesinstitutionerne. Belysning i uddannelsesinstitutioner står for ca. 30% af energiforbruget. Uddannelsesinstitutioner har derfor et stort energibesparelsespotentiale.

Traditionelle lyskilder såsom fluorescerende lamper og halogenlamper anvendes hovedsageligt. Bortset fra lys skaber disse lyskilder også varme, hvilket gør det nødvendigt at regulere temperaturen yderligere ved hjælp af aircondition. Andre ulemper ved lysstofrør og halogenlamper er vedligeholdelses- og udskiftningsomkostninger. På grund af en kort levetid for disse lyskilder skal de udskiftes ofte. For mangler og vedligeholdelseskontroller kræves der normalt en installatør med alle ledsagende omkostninger, mens LED-belysning, på grund af deres lange levetid kræver minimal eller ingen vedligeholdelse.

Skift til LED-belysning giver nemt 50% energibesparelser, og ved at anvende nye teknologier som bevægelsessensorer kan energiforbruget reduceres op til 80%. Energibesparelser mellem 50% og 80% garanterer en meget kort tilbagebetalingstid for din LED-belysning.

Et skift til LED-belysning forbedrer ikke kun den visuel komfort for elever og lærere, det sparer endvidere energi op til 80%. Begge er meget vigtige faktorer. På denne side vil du læse mere om retningslinjerne for skolebelysning, så du får mere indsigt i fordelene ved LED-belysning til din uddannelsesinstitution.

HIGHLUX vil altid gerne give professionel lysrådgivning uden forpligtelse.

 

Se produkter >

HIGHLUX Retail+Office Collection 2017

HIGHLUX RETAIL+OFFICE COLLECTION 2017